Genç Mühendis
Mart 20, 2010, 12:24:09 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Endüstri Mühendisliği öğrencisinden Piknikcilere güzel buluş  (Okunma Sayısı 680 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
okanozturk
Okan ÖZTÜRK
Site Yöneticisi
Prof. Dr.

Popülarite: +18/-1

Üniversite: Erciyes Üniversitesi

« : Ekim 02, 2008, 03:20:19 ÖÖ »

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde okuyan bir öğrenci, arkadaşlarıyla pikniğe giderken içecekleri meşrubat için bardak almayı unutunca, meşrubat şişesinin alt kısmına çok sayıda bardağın konulabileceği ''Bardaklı Meşrubat Şişesi'' tasarımı geliştirdi.

Linklerin Görülmesine izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Genç mucit M. Tarık Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geliştirdiği ve patent müracaatı yaptığı bardaklı meşrubat şişesi tasarımının piknikçilere büyük kolaylık sağlayacağına inandığını söyledi.

Yaklaşık 2 bin YTL harcayarak geliştirdiği bardaklı meşrubat şişesi tasarımını, meşrubat üreticilerinin beğenisine sunduğunu kaydeden Koç, şöyle konuştu:

''Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Bir gün arkadaşlarla birlikte pikniğe gitmiştik. Meşrubatları içmek için bardak almayı unutmuşuz. O zaman kendi kendime (Öyle bir tasarım yapayım ki meşrubat şişesinin içinde bardak bulunsun ve insanlar pikniğe, kıra, parka gittiklerinde ayrıca bardak alma ihtiyacı hissetmesinler) dedim. Bu fikir doğrultusunda 1 yıllık bir çaba ve 2 bin YTL'lik bir masrafla, geliştirdiğim bardaklı meşrubat şişesi tasarımımı önce noterden tescillettirdim. Daha sonra da Türk Patent Enstitüsüne patent başvurusu yaptım.''

Koç, geliştirdiği tasarım sayesinde istenilen sayıda pet bardağın meşrubat şişelendiği sırada şişenin alt tarafına yerleştirilebileceğini belirtti.

Daha birçok projesi bulunduğunu da kaydeden Koç, bahçe mobilyaları ve berber koltuklarıyla ilgili de patent başvurularının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Alıntı Haber Türk

turgaykaradas
Süper Mod
Yard. Doç. Dr.

Popülarite: +7/-0

« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2008, 08:17:07 ÖÖ »

Ben bu çocukla daha önce tanışmıştım sanırım Gülümseme
Şişe hakkındaki görüşlerim; çok zekice işe yarar cinsden fakat emin olun kola fiyatları artacaktır  Gülümseme veya her bakkalda piknikciler için özel kola şişeleri satılması gerekir Gülümseme
Okan dün radyoda dinledim bu haberi görmeyi çok istiyordum, teşekkür ediyorum bu paylaşım için...
« Son Düzenleme: Ekim 02, 2008, 08:20:26 ÖÖ Gönderen: turgaykaradas » Logged

"Keşfedilebilecek her şey keşfedildi"
Charles H. Duell, 1899
ABD Patent Komisyonu Üyesi
okanozturk
Okan ÖZTÜRK
Site Yöneticisi
Prof. Dr.

Popülarite: +18/-1

« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2008, 01:49:50 ÖS »

eyw.. abi amacımız paylaşım. Ardakşımızda bi fikir bulmuş patent başvurusu da yapmış onuda burda görünce paylaşalım dedik.

T-BAG
Doç. Dr.

Popülarite: +9/-0

« Yanıtla #3 : Ekim 07, 2008, 12:53:04 ÖÖ »

piyasaya çıkacağını sanmıyorum bu projenin çünkü içecek firmaları bu tasarımı yapsada yapmasada ürünü satacak zahmete girmek istemez.

Just Do IT

oguzan
Öğrenci
*

Popülarite: +0/-0

Üniversite: Atatürk Üniversitesi/Endustri Muhendisliği

« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2010, 01:35:05 ÖS »

arkadaşı tebrik etmek lasım ..bravooo ..Kahkaha
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Anasayfa-Arsiv-Archive
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!

Bu Sayfa 0.217 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu